Anvend Låneförmedlare

Fördelar med att använda en låneförmedlare

Om du behöver ansöka om ett företagslån för att kunna täcka upp kostnader eller göra en större investering kommer du snabbt inse att valet av långivare som du kan välja mellan är väldigt stor. Det är många aktörer som idag erbjuder företagslån i olika storlekar och om du inte är förberedd kan det vara svårt att göra ett bra val av lån.

Det är just därför som marknaden av låneförmedlare också börjar växa allt mer och att använda en låneförmedlare kan ge dig många fördelar, samt ge dig bättre förutsättningar för att du ska kunna sänka den månatliga kostnaden för lånet.

Hur fungerar en låneförmedlare?

En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan långivare, banker och dig som låntagare. En låneförmedlare samarbetar med flera olika aktörer och när du skickar in en ansökan om lån hos dem, skickar de i sin tur vidare ansökan till sina partners. 

De långivare och banker som låneförmedlare arbetar tillsammans med skickar sedan i sin tur lånelöften direkt till din mejl. I många fall börjar de rulla in redan samma dag eftersom många långivare använder sig av en automatisk handläggning istället för manuell. 

Därefter kan du börja jämföra olika val för att kunna hitta det bästa lånelöftet för dig. Att ansöka hos en låneförmedlare är helt kostnadsfritt för dig som låntagare och istället är det den aktör du slutligen väljer att skriva ett avtal med som betalar en provision till låneförmedlaren.

Hjälper dig att jämföra låna på marknaden

Den allra största fördelen med att använda en låneförmedlare är att det gör processen att jämföra olika lån på marknaden betydligt smidigare. En låneförmedlare kan användas både för företagslån, privatlån, snabblån eller andra låneformer som omstartslån. Detta innebär att du slipper skicka in en ansökan till varje långivare som du vill förhandla med och istället sköter låneförmedlaren jobbet åt dig. Enklare än så blir det inte.

Jamför lån
Genom att jämföra leverantörer av företagslån kan du vara säker på att få den bästa räntan | Grafik: iStock.com

När du jämför olika lånelöften som du får skickat till din e-mejl är det främst den effektiva räntan på lånet som du bör kika på. Denna bakar in både den nominella räntan och samtliga avgifter som tillkommer vid utbetalt lån. Detta kan vara uppläggningsavgift, månadskostnad eller aviavgift. 

Håll koll på den effektiva räntan

Den effektiva räntan ger dig därmed den faktiska kostnaden för lånet och en bättre överblick på vilket lån som är det bästa valet.