Jämför företagslån

Summa
Term:
Show more results

Låneförmedlare till företagslån

Som företagare och privatperson vet du säkert att man helst vill undvika mellanhänder när du t.ex. planerar inköp. På ett eller annat vis brukar det komma tilläggskostnader när en mellanhand är med i processen. Oftast är det du som företagare som får betala extra om du skaffar något genom en mellanhand. Låneförmedlare hjälper som tur helt gratis till när ditt företag ansöker om företagslån. Låneförmedlarens uppgift är att hitta det bästa låneerbjudandet med rätt villkor åt ditt företag. Privatpersoner har kunnat använda låneförmedlare för privatlån (t.ex. Advisa) sen 10 år tillbaka, men som tur har dessa tjänster även dykt upp på företagssidan.

Att ansöka om företagslån hos varje bank enskilt är inte effektiv. Förutom att detta tar tid, så är det svårt att få en lätt överblick av de alla erbjudanden du får. Genom en låneförmedlare når du fler banker än om du skulle ansöka skilt hos varje bank. Förmedlaren presenterar alla erbjudanden på ett klart och tydligt sätt så du kan i lugn och ro välja det som passar ditt företag bäst.

Låneförmedlare till företagslån

Hur fungerar låneförmedlare för företagslån?

När du ansöker via en låneförmedlare fyller du i en ansökan i normal ordning. Ansökningsformulären kan vara aningen längre än hos vissa finansbolag, då låneförmedlarna måste ta med alla fält som alla deras banker kräver i ansökan. För ansökan måste du ha en ledande roll i företaget och BankID så du kan identifiera dig. Med hjälp av dessa uppgifter har låneförmedlaren möjlighet att se hos vilket företag du har ett registrerat företagsengagemang.

Efter att du fyllt i ansökan och skickat iväg den, är det låneförmedlarens tur att skicka den vidare till sina samarbetspartners. Ofta har förmedlarna mellan 10-20 olika banken och finansbolag de samarbetar med. Ju mer samarbetspartners desto fler erbjudanden kommer du att få. Det betyder dock inte att du kommer att få erbjudanden av dem alla, då vissa kan ge avslag direkt om du inte uppfyller något av deras krav. Är ditt företag t.ex. nyligen grundat, har en betalningsanmärkning eller om du inte kan erbjuda någon slags säkerhet, kan vissa långivare inte ge något erbjudande alls.

Majoriteten av alla långivare ger ett erbjudande nästan genast efter att ansökan kommit in. Låneförmedlaren presenterar alla erbjudanden i en händig tabell som ger en bra överblick av alla de låneerbjudanden du fått. Här ser du direkt räntan, löptid, alla avgifter och villkoren för företagslånet som finansbolaget erbjuder. Att använda en låneförmedlare till företagslån är helt kostnadsfritt och binder dig inte till något. Så du kan lätt kolla hur stort företagslån du möjligen kan få. Hittar du inget passligt företagslån, kan du dra tillbaka din ansökan.

Ansöker du om företagslån genom en låneförmedlare kan du vara säker på att du hittar det bästa erbjudandet. Det säkraste alternativet är att använda en välkänd tjänst, som t.ex. Lendo.

Kostar det att ansöka via en låneförmedlare?

Nej, det kostar ditt företag inte ett öre. Alla låneförmedlare erbjuder sin tjänst utan någon slags kostnad åt dem som ansöker om lån. Låneförmedlare tar alltid en fast avgift eller en viss procent av lånesumman för den som tar ett lån genom förmedlingstjänsten. Den som vill låna betalar endast ränta och avgifter åt långivare om de bestämmer sig för att ta ett lån. Hittar du en låneförmedlare online som kräver någon slags avgift, kan du skippa den sidan direkt. Hos en välkänd förmedlare, som t.ex. Lendo, kan du inte gå fel!

Fördelar med att använda en låneförmedlare till företagslån

Ökad konkurrens mellan långivarna har lett till en fördelaktig situation för företag som behöver företagslån. Har du ett litet eller medelstort företag har flera banker och finansbolag att välja mellan. Har du bestämt dig att ansöka via låneförmedlare, slipper du en massa extra jobb. Långivarna får därmed slåss om dig som kund när du skickat in din ansökan. Här är de viktigaste orsakerna varför du borde använda en låneförmedlare:

  • Endast en ansökan – Du behöver endast skicka in en ansökan, så får du genast flera erbjudanden och du kan lätt jämföra dem. Långivare ger oftast sitt svar senast inom 24 timmar.
  • Endast en kreditupplysning – Förmedlaren tar endast en kreditupplysning när du ansöker.
  • Ta hjälp av kundtjänsten – Fråga råd av en expert om du är osäker och vill få hjälp med ansökan.
  • Helt kostnadsfri ansökan – Du får det bästa företagslånet med bästa villkoren helt gratis.

Finns det nackdelar med att använda en låneförmedlare till företagslån?

Kort sagt, nej. För dig som vill låna pengar till ditt företag inför kommande investeringar, är en låneförmedlare ett bra alternativ. Du slipper på detta vis ansöka hos olika långivare skilt och du kan vara säker på att du får ett företagslån med bra villkor. Skulle du göra ansökan skilt hos olika långivare, tar de en kreditupplysning med varje ansökan. Hos låneförmedlare undviker du extra upplysningar.

Det fins kort sagt inga egentliga nackdelar med att använda en låneförmedlare. Ansökan kostar dig inte ett öre och du kan förkasta ansökan om du inte hittar ett företagslån som passar dig.

Vilken låneförmedlare borde jag använda för företagslån?

För några år sen fanns det endast ett fåtal aktörer bland låneförmedlarna som erbjöd företagslån, men här har det skett en ändring under de senaste åren. Nuförtiden finns det tjänster som specialiserar sig som låneförmedlare till företagslån. Förmedlare som tidigare endast erbjöd privatlån har också börjat förmedla företagslån.

Ärligt talat är det inte så stor skillnad mellan låneförmedlare till företagslån om man vill jämföra antalet samarbetspartners de har anslutna till sin tjänst. De största bankerna och finansbolagen samarbetar oftast med alla låneförmedlare. Du som företagare borde välja den låneförmedlare som erbjuder bäst service. Med detta menar vi en klar samt tydlig ansökningsprocess, en klar presentation över de låneerbjudanden du fått och en fungerande kundtjänst.

Så istället för att använda den tjänst som gör reklam om att de har flera långivare, rekommenderar vi att använda den låneförmedlare som har bra betyg hos Trustpilot och en kundtjänst som är villig att hjälpa dig hitta det bästa företagslånet.

Innehåll